Альпіністи з Донеччини вирушають підкоряти Казбек – міськрада Краматорська

Альпіністи з Донеччини вирушають підкоряти Казбек – міськрада Краматорська

Укрінформ
Одинадцять альпіністів із Донецької області вирушають у середу, 11 липня, у експедицію з метою піднятися на одну з найвищих вершин Кавказу – Казбек.

Про це у вівторок повідомили в Краматорській міській раді.

«Міська влада підтримала ініціативу клубу альпіністів і скелелазів «Краматорськ» щодо організації експедиції для подолання вершини Казбек. 11 альпіністів із Донецької області, серед яких 5 краматорчан, вже завтра стартують у подорож», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у ювілейний для Краматорська рік (у 2018 році виповнюється 150 років з дня заснування міста) місцеві альпіністи вирішили подолати цю вершину і присвятити сходження на Казбек своєму місту.

Читайте також: На Одещині відпочинуть 30 дітей із Краматорська

Вік учасників  експедиції – від 15 до 60 років. Для наймолодшого спортсмена, десятикласника Кирила, це стане першим серйозним випробуванням.

У міськраді Краматорська повідомили, що із місцевого бюджету були виділені кошти на підтримку експедиції – це витрати на проїзд, а також закупівлю необхідного спорядження.

Мер міста Краматорськ Андрій Панков сьогодні вручив прапори краматорським альпіністам і побажав їм успіху та сприятливих погодних умов для підкорення вершини.

За словами Романа Стрельникова, голови клубу альпіністів, сам процес сходження може зайняти приблизно 5 днів.

Фото: Краматорська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-