Правоохоронці з початку року виявили 3 тисячі несправних автобусів

Правоохоронці з початку року виявили 3 тисячі несправних автобусів

Укрінформ
Правоохоронці у 2018 році в рамках операції “Перевізник” виявили три тисячі технічно несправних автобусів та оформили 27 тисяч порушень правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

“За час проведення операції “Перевізник” у 2018 році силами ДПП та ГУНП було виявлено 3 тисячі технічно несправних автобусів, оформлено 27 тисяч (!) порушень Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів”, - написав він.

Водночас Білошицький наголосив, що всі ці заходи, як і жертви аварій, нічому перевізників не навчили. Зокрема, він зазначив, що у понеділок на трасі Одеса-Київ патрульні зупинили заповнений людьми маршрутний транспортний засіб та виявили в крові водія 0,63 проміле алкоголю. Правоохоронець підкреслив, що це втричі перевищує допустимі норми.

Білошицький переконаний, що боротися з таким станом справ можна лише через посилення законодавства і розширення можливостей для “очищення доріг від загроз”.

Також він закликав пасажирів у разі, якщо водій поводиться підозріло чи має явні ознаки алкогольного сп’яніння, викликати поліцію.

Читайте також: Операція "Перевізник": за добу поліція впіймала більше 80 порушників

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня близько 10.40 на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 постраждалих із травмами доставлені до медичних закладів для надання допомоги.

Того ж дня близько п'ятої ранку на Миколаївщині сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса марки Volkswagen та вантажівки. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-