УПЦ КП кличе вірян на ходу з нагоди Хрещення України-Руси

УПЦ КП кличе вірян на ходу з нагоди Хрещення України-Руси

Укрінформ
З нагоди відзначення 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі Українська православна церква Київського патріархату проведе 27-28 липня урочисті богослужіння, молитву і хресний хід.

Про це повідомляє прес-центр Київської патріархії

"27-28 липня 2018 року Українська церква відзначатиме 1030-ту річницю Хрещення Київської Руси-України. З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20) відбудуться урочисті богослужіння, які очолить Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у співслужінні єпископату і духовенства Київського патріархату", - йдеться у повідомленні.

Так, 27 липня о 17:00 почнеться Всенічне бдіння, а 28 липня з 9:30 до 11:30 відбудеться Божественна літургія.

Крім того, 28 липня об 11:30 розпочнеться Хресна хода - Молитва за Україну та за єдину Помісну українську православну церкву. Маршрут: Володимирський собор - бульвар Шевченка - вулиця Володимирська - Софіївська площа - Михайлівська площа - парк Володимирська гірка.

"Запрошуємо разом помолитися за Україну, за перемогу і справедливий мир, за єдину Помісну українську православну церкву! Ваша особиста участь у богослужінні, молитві та Українському хресному ході - важливий внесок у спільну справу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати томос про автокефалію православної церкви в Україні.

18 квітня Глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріархові Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Футбол, Хрещення та Незалежність: МВС готується до масових заходів

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія відносно створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-