Автокефалія УПЦ: Тимчук прогнозує нові фейки від проросійських ЗМІ

Автокефалія УПЦ: Тимчук прогнозує нові фейки від проросійських ЗМІ

Укрінформ
Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук прогнозує збільшення кількості дезінформації з боку проросійських ЗМІ щодо питання автокефалії Української православної помісної церкви.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Процес надання томоса про автокефалію Української православної помісної церкви, який, згідно зі встановленими процедурами, йде своєю чергою і який росіянам не зупинити, продовжує бентежити думки у Москві напередодні 1030-ої річниці хрещення Русі", - відзначив він.

За словами Тимчука, «на фоні нестримно зростаючої підтримки в українському суспільстві ідеї автокефалії та створення УППЦ, а також після останніх заяв представників Фанара (Константинопольського патріархату - ред.), Кремль і РПЦ продовжують дискредитувати сам процес, "заспокоювати" своїх прибічників і намагатися розгонити "зраду" шляхом проведення всіляких дезінформаційних кампанійЙ.

Він нагадав, що цього тижня Москва та її "інформаційні кілери" в Україні намагалися реанімувати фейк про "спробу підкупу Варфоломія" з українського боку, який вони раніше використали, щоб відвернути увагу від свого грандіозного провалу в Греції, коли грецька влада вислала з країни російських дипломатів за спробу підкупу як представників влади, так і священнослужителів для підтримки потрібної їм позиції. Але до нової версії фейка, як відзначив Тимчук, росіяни вирішили додати "родзинку", а саме - тезу про те, що нібито "Варфоломій образився на Київ, оскільки із зібраних 25 млн доларів йому передали тільки 15 млн".

"Але не отримавши бажаного ефекту і резонансу, у Москві вирішили йти далі. Відучора через одного з головних інформаційних провідників ідей "русского мира" в Україні - ресурс Страна.юа - "тонко" запустили і легалізували меседж, що "всупереч сподіванням української влади патріарх Варфоломій налаштований відкласти питання автокефалії у довгий ящик або Томоса взагалі не буде". Цей меседж за російською пропагандистською класикою починають тиражувати росЗМІ та різні проросійські клони в Україні з інтерпретацією "за інформацією українських ЗМІ", а також з маніпулятивними заголовками типу "Сумні вісті із Стамбулу: з Порошенком не хоче мати справи навіть Варфоломій", - повідомив Тимчук.

Він упевнений, що і далі до дня річниці хрещення Київської Русі "цей вал маніпуляцій та дезінформації тільки наростатиме", оскільки у Москви інших аргументів немає - стратегічно партію програно, а Фанар назад не поверне, незважаючи на тривалий шантаж і залякування з російського боку. При цьому у Константинополі все хочуть зробити відповідно до встановленої процедури і канонічно, щоб не залишити Москві навіть найменшого шансу для будь-яких маніпуляцій у майбутньому, додав нардеп.

"А поки очікуємо делегацію Константинопольського патріархату на святкування хрещення Київської Русі з благими вістями", - додав він.

Раніше Тимчук повідомляв, що у разі надання Вселенським патріархатом томоса про автокефалію Української православної церкви Росія готує провокації. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Читайте також: Церква має бути незалежною від держави, особливо іноземної - Президент

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріархові Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня прийняла постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія відносно створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-