Справа на 40 мільйонів: в Україні заочно судитимуть екс-міністра оборони

Справа на 40 мільйонів: в Україні заочно судитимуть екс-міністра оборони

Укрінформ
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про надання дозволу на здійснення спеціального судового провадження щодо колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.

Про це йдеться у рішенні суду від 5 липня.

"Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_2 (Єжель - ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 ч. 2 Кримінального кодексу України", - ідеться у рішенні суду.

Згідно з документом, досудовим розслідуванням встановлено, що "постановою Кабінету міністрів України від 11.03.2010 №1970-VI ОСОБУ_2 призначено на посаду міністра оборони України, на якій він перебував до 8 лютого 2012 року включно, коли був звільнений на підставі указу Президента України №70/2012 від 08.02.2012".

Читайте також: Суд над Єжелєм перенесли, бо адвокат не дочитав справу - ГПУ

Як зазначається у рішенні суду, за даними Головного управління військової контррозвідки за 16 травня 2017 року встановлено, що у Білорусі Єжелю було надано статус біженця і, за оперативними даними, він живе з родиною в місті Мінську, де винаймає житло.

Єжеля підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Зокрема, йому закидають оборудки із фірмами, що постачали харчі для армії. Завдані державі збитки оцінюють у понад 40 мільйонів гривень.

Як відомо, Єжель був міністром оборони України з 11 березня 2010 по 8 лютого 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-