НАБУ пов'язує напад тітушок із фігурантами гучних розслідувань

НАБУ пов'язує напад тітушок із фігурантами гучних розслідувань

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України назвали провокацією напад невідомих осіб, які вдерлися в будівлю НАБУ вдень 17 липня.

Про це інформує прес-служба НАБУ у Facebook.

«Не виключаємо, що сьогоднішні події є свідомою, спланованою та організованою провокацією з боку представників певних політичних сил. Це підтверджується як зв'язками одного з організаторів акції з фігурантами розслідувань НАБУ - народним депутатом Євгеном Дейдеєм та близьким родичем міністра внутрішніх справ, так і пасивністю поліції відносно правопорушників. Жоден із них не був затриманий, що навряд чи було б можливим, якби подібні події сталися, приміром, у приміщенні МВС», - наголошується у повідомленні.

Як нагадали у НАБУ, 17 липня під час акції протесту «організована група тітушок між 11:00 і 12:00 годинами увірвалася до будівлі НАБУ». 

«Спочатку ці особи зайшли до громадської приймальні з метою передати звернення. У приміщенні приймальні вони зіпсували камеру відеоспостереження, виламали двері та металеву ролету, якими дане приміщення відділено від режимної території, та увірвалися у хол НАБУ», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: НАБУ заявляє, що в його будівлю вдерлися невідомі

У Національному бюро зазначили, що представники поліції, які знаходилися поруч, «жодним чином не заважали їхнім діям», і тільки після того, як невідомі особи почали трощити меблі та погрожувати працівникам відомства, представники МВС зайшли всередину і «ввічливо попросили їх вийти».

У НАБУ заявили, що мають підтвердження того, що учасників акції, серед яких були представники соціально незахищених верств населення, підвозили і вивозили організованими групами в обмін на певну матеріальну винагороду.

У НАБУ також нагадали, що минулого тижня стало відомо про рішення прокурора САП закрити справу щодо екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина глави МВС Олександра Авакова. Уточнюється, що тоді НАБУ висловило категоричну незгоду з цим рішенням та вважає, що детективи зібрали достатньо доказів для передачі справи до суду за обвинуваченням у розтраті 14,5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

«Вважаємо, що акція 17 липня є атакою на НАБУ за його принципову позицію в розслідуванні корупції представників правлячої еліти. НАБУ не має жодних ілюзій щодо об'єктивності розслідування Нацполіцією сьогоднішніх подій», - уточнюється у повідомленні.

Також у НАБУ виклали фрагменти відеозаписів із камер спостереження, які демонструють протиправну поведінку протестувальників (https://www.youtube.com/watch?v=LUNFBUtX_uk&feature=youtu.be).

Як відомо, 17 липня НАБУ заявило, що в його будівлю вдерлися невідомі.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та не відповідав вимогам МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

5 квітня 2018 року в НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

Однак у липні 2018 року справу стосовно сина чинного глави МВС Арсена Авакова і його екс-заступника Сергія Чеботаря було закрито. За словами Холодницького, таке рішення було прийняте прокурором у цьому провадженні.

Обвинувачуваним у даному кримінальному провадженні залишається підприємець Володимир Литвин, який, за інформацією САП, визнав свою вину у шахрайстві і підробці документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-