Холодницький, пакуй речі: під САП проходить мітинг

Холодницький, пакуй речі: під САП проходить мітинг

Фото
Укрінформ
Під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою проходить акція активістів Центру протидії корупції, які вимагають відставки керівника САП Назара Холодницького.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на акцію зібралися кілька десятків мітингувальників від ЦПК, Ради громадського контролю при НАБУ та ініціативи "Декларація Небайдужих".

Акція проходить під гаслом "Холодницький, пакуй речі і на вихід!". Активісти організували флешмоб, зокрема, вони принесли рюкзак Холодницькому, вимагаючи від нього "спакувати речі" і  піти у відставку.

ЦПК проводить цю акцію у зв'язку із закриттям провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через відсутність "прямих достатніх доказів".

Водночас під САП прийшли прихильники Іллі Ківи, який очолює Соціалістичну партію. Активісти ЦПК називають цих людей провокаторами. 

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та не відповідав вимогам МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

5 квітня 2018 року в НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

Читайте також: Ситник сподівається, що дисциплінарна комісія звільнить Холодницького

Однак у липні 2018 року справу стосовно сина чинного глави МВС Арсена Авакова  і його екс-заступника Сергія Чеботаря було закрито. За словами Холодницького, таке рішення було прийняте прокурором у цьому провадженні.

Обвинувачуваним у даному кримінальному провадженні залишається підприємець Володимир Литвин, який, за інформацією САП, визнав свою вину у шахрайстві і підробці документів.

Фото: Назар Фурик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-