ЗНО у магістратуру з права здають 18 тисяч вступників

ЗНО у магістратуру з права здають 18 тисяч вступників

Укрінформ
У п'ятницю 18 тисяч вступників складають єдине фахове випробування в магістратуру за спеціальностями "Право" та "Міжнародне право".

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Сьогодні, 13 липня 2018 року, по всій Україні проходить «ЗНО в магістратуру» для тих вступників, які бажають навчатися на спеціальностях «Право» та «Міжнародне право», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що єдине фахове вступне випробування з права та міжнародного права складають 18 тисяч вступників. 

Майбутні магістри складають єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), що містить 2 блоки. Перший – тест загальних навчальних правничих компетентностей. Він включає тестування таких компетентностей: аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення. Другий блок – тест з права, який включає тестування з 8 базових правничих дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право та міжнародний захист прав людини. Останні дві дисципліни були включені в програму тесту цього року вперше.

Загалом на виконання тесту відведено 200 хвилин: 75 – на перший блок (30 завдань) та 125 – на другий (100 завдань).

Раніше, 11 липня, вступники в магістратуру складали єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови за технологією ЗНО. Можна було обрати тестування з англійської, або німецької, або французької, або іспанської мови.

Прийом заяв та документів до вишів для тих, хто проходить тестування за технологією ЗНО, триває з 2 липня до 26 липня. На бюджет надання рекомендацій для зарахування відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування –  до 20 серпня (12.00).

Читайте також: Запрацював сайт, де можна дізнатися про конкурсні пропозиції вишів

У магістратуру «Права» та «Міжнародного права» розподіл бюджетних місць відбуватиметься за широким конкурсом – тобто місце йтиме за вступником з найкращими балами в обраний ним заклад вищої освіти.

Вступ у магістратуру інших спеціальностей здійснюватиметься за  традиційним конкурсом з фіксованою кількістю місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-