ЗНО в магістратуру: розпочався іспит з іноземної мови

ЗНО в магістратуру: розпочався іспит з іноземної мови

Укрінформ
В Україні розпочався єдиний вступний іспит з іноземних мов за технологією ЗНО для низки спеціальностей. 

Про це на брифінгу розповіла міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вперше проводимо зовнішній іспит для вступу в магістратуру з іноземної мови. Сьогодні проводиться такий іспит з 4 мов - англійської, німецької, французької, іспанської  на вибір того, хто вступає в магістратуру. Для нас дуже важливою частиною вищої освіти є знання іноземної мови, і люди, які йдуть на цей ступінь вищої освіти, в магістратуру, повинні володіти іноземною мовою. В першу чергу, це вступники за певними спеціальностями, для яких в силу їхніх майбутніх професійних обов'язків  іноземна мова буде дуже важливою. А саме - право, галузі знань «Гуманітарні науки", крім спеціальності "Філологія", соціальні та поведінкові науки, журналістика, сфера обслуговування,  міжнародні  відносини" - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що  обов'язковий вступний іспит з іноземної мови складається з двох частин, читання та використання мови. Але в майбутньому до нього будуть додані ще дві частини. 

Результати іспиту будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 14 липня. Подача апеляцій на результати триватиме впродовж трьох днів після їх оприлюднення.

Також міністр наголосила, що 13 липня вже вдруге відбудеться  єдине фахове вступне випробування за технологіями ЗНО для вступників в магістратуру з права та міжнародного права. 

"Ми можемо засвідчити, що цей крок веде нас до збільшення прозорості у вступі на магістратуру, тим більше на такі спеціальності, як право та міжнародне право, до яких, відверто кажучи, була недовіра щодо прозорості вступу. В наступні роки ми  будемо рухатися в напрямку удосконалення іспиту з іноземних мов. І, можливо,  введення нових іспитів в інші магістратури", - наголосила Гриневич.  

Читайте також: Вступна кампанія: абітурієнтам дали поради щодо е-кабінетів

Розподіл бюджетних місць в магістратуру з права та міжнародного права буде відбуватися за широким конкурсом, тобто бюджетне місце буде виділятися в той заклад вищої освіти, куди вступає в магістратуру вступник з найкращим результатом оцінювання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-