Акція

Акція "АвтоЄвроСили" зібралася під Радою

Фото
Укрінформ
Понад тисячу учасників акції - власників автомобільних номерів європейської реєстрації зібралися під Верховною Радою. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мітингувальники під ВР пускають димові шашки на площі Конституції і скандують "Ганьба!".

Лунає Гімн України. Учасники акції стоять з прапорами "АвтоЄвроСили".

Будівля парламенту посилено охороняється бійцями Нацгвардії і поліції. Ситуація наразі спокійна.

Власники авто на "євробляхах" перекрили центр Києва / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко в ефірі 112 повідомив, що під парламентом протестують понад 2,5 тисячі представників "АвтоЄвроСили", які своїми автівками перекрили проїзд по вулиці Грушевського.

"Під Радою протестують понад 2,5 тисячі осіб. Вони своїми машинами перекрили Грушевського, водії направляються іншими вулицями, поки будуть такі масштабні акції. Думаю, що до після обіду рух точно буде перекритий", - сказав Крищенко. За його словами, потім залежно від інтенсивності акції буде вирішено поновлювати рух авто чи ні.

Він повідомив, що в центрі Києва проходить дві акції протесту. Під будівлею Верховної Ради мітингує організація "АвтоЄвроСила", а під урядом знаходяться працівники підприємства "ДніпроАзот". 

Крищенко також повідомив, що заявок від організації "АвтоЄвроСила" перекривати інші автошляхи у місті Києві не було. "Якщо таке буде, поліція буде вживати заходи, щоб у місті не наступив транспортний колапс", - сказав Крищенко.

Читайте також: Представник Кабміну в Раді побачив політику в мітингу власників авто на єврономерах

Як повідомляв Укрінформ, у Києві власники автомобілів на єврономерах вранці перекрили центр Києва і урядовий квартал. Вони, зокрема, заблокували рух транспорту на розі вулиці Хрещатик та Грушевського зі сторони Арсенальної та Європейської площі. Активісти обурені тим, що Кабмін ухвалив постанову, якою надав право поліції зупиняти авто на іноземних номерах і застосовувати до них штрафні санкції.

Активісти вимагають від влади ухвалити законопроекти, які дозволять розмитнити їх автомобілі і знизити податкове навантаження при ввезенні всіх уживаних іномарок у країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-