Утримуваний у

Утримуваний у "ДНР" журналіст Асєєв тиждень тому оголосив голодування - депутат

Укрінформ
Український журналіст Станіслав Асєєв, якого вже рік незаконно утримують бойовики терористичної організації "ДНР", тиждень тому почав голодування.

Про це повідомив у Facebook народний депутат Єгор Фірсов.

"Отримав інформацію про те, що український журналіст Станіслав Асєєв, якого вже рік тримають у неволі бойовики ДНР за його журналістську діяльність, тиждень тому почав голодування", - зазначив депутат.

За його словами, до такого рішення журналіста "підштовхнуло погане поводження".

"Стаса тримають у вогкому приміщенні, він хворіє, але не отримує необхідних ліків. Крім того, сама ситуація дика - адже в бойових діях він не брав участі, жодних злочинів не скоював, знаходиться в полоні лише за те, що працював журналістом", - додав Фірсов.

Він також просить міжнародні організації звернути увагу на факт голодування Асєєва і по можливості сприяти швидкому обміну журналіста і громадянина України.

Читайте також: Сестра зустрілася із Сенцовим вперше за 4 роки

Як повідомляв Укрінформ, зв'язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода "Радіо Донбас. Реалії" Станіславом Асєєвом, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року.

Бойовики більше місяця відмовлялися повідомити, де знаходиться Асєєв. У липні 2017 року представники угрупування "ДНР2 підтвердили утримання в заручниках Асєєва і йому дозволили зустрітися з матір'ю.

Фото: Yegor Firsov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-