Павла Гриба побили російські в'язні

Павла Гриба побили російські в'язні

Укрінформ
Ув'язненого українця в РФ Павла Гриба під час етапування до Ростова-на-Дону побили російські в'язні. 

Про це з посиланням на інформацію від адвоката повідомив батько Павла Ігор Гриб у Facebook.

"Дві години тому адвокат Марина Дубровіна пробилась у СІЗО-4 на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в'язнями, коли ті довідались за якою статтею Паша звинувачується", - повідомив він.

Ігор Гриб зазначив, що російські в'язні забрали всі речі і харчі, які напередодні передали українські консули. 

"Він залишився в одних шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни немає. Зі слів Павла, таке ставлення з боку інших в'язнів буде і надалі. Один сильний удар в область живота може призвести до розриву зворотної вени, як наслідок - внутрішня кровотеча і смерть. Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу", - написав батько Павла.

Він уточнив, що Павла постійно мучить сильний головний біль, слабкість, а відсутність ліків "тільки погіршує й без того жахливий стан здоров'я".

Як повідомлялося, у вересні стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Читайте також: Російський суд залишив Павла Гриба під вартою до 20 грудня

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-