Російський суд залишив Павла Гриба під вартою до 20 грудня

Російський суд залишив Павла Гриба під вартою до 20 грудня

Політв’язні
Укрінформ
Ув'язненого в РФ українця Павла Гриба російський суд залишив під вартою до 20 грудня. 

Про це повідомив батько Павла Ігор Гриб у Facebook.

"Рішення суду прогнозоване - залишити під вартою до 20 грудня та призначити попередні слухання на 9 липня в "Северо-Кавказском окружном военном суде" у закритому режимі", - написав Ігор Гриб.

Також батько ув'язненого повідомив, що, за інформацією адвоката, Павло перебуває у пригніченому та виснаженому стані.

"Адвокат Марина Дубровіна повідомила, що Павло виглядає дуже виснаженим і подавленим. Він не може придбати ні медикаментів, ні харчі, бо Росфінмоніторинг як вже 3 місяці заборонив надсилати грошові перекази. В камері дуже спекотно і задушливо. Молимось, щоб Павло витримав ці тортури", - зазначив Гриб-старший.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав до міста Гостомель на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

Читайте також: У МЗС протестують проти судилища над Павлом Грибом

У вересні стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Фото: Ігор Гриб, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-