Денісова зустрілася з дружиною затриманого

Денісова зустрілася з дружиною затриманого "екс-чиновника" анексованого Криму

Укрінформ
До Уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової під час особистого прийому громадян звернулась дружина затриманого в Україні "екс-чиновника" анексованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба офісу Уповноваженого.

"Під час особистого прийому до Людмили Денісової звернулась дружина одного із затриманих "екс-чиновників" анексованого Криму, який зараз утримується у Херсонському СІЗО. Слід зазначити, що даного громадянина Росія вважає громадянином своєї держави та його прізвище значиться у списках на відвідання Омбудсменом РФ Тетяною Москальковою", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила під час зустрічі дружина затриманого, її чоловік вважає себе громадянином України та потребує допомоги лікарів, належного медичного обстеження. 

"Уповноважений Людмила Денісова у відповідь відзначила, що особисто перевірила умови тримання та надання необхідної медичної допомоги затриманому під час нещодавнього моніторингового візиту у Херсонське СІЗО. Вона особисто спілкувалась з чоловіком і він не виразив жодних скарг ані на здоров'я, ні на умови перебування у СІЗО. Людмила Денісова зазначила, що, перш за все, затриманий повинен особисто звернутись до Уповноваженого за захистом своїх прав та засвідчити, що вважає себе громадянином України, адже наразі він має два паспорти", - зазначили в офісі омбудсмена.

Читайте також: Геращенко очікує від Москалькової вибачень перед Денісовою "за відверте хамство"

У офісі Уповноваженого також нагадали, що омбудсмен приймає та розглядає звернення громадян України, незалежно від місця їх перебування, іноземців, осіб без громадянства, які перебувають на території України, або осіб, які діють в їхніх інтересах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-