Махінації з ліками: справу працівниць Охматдиту передали в суд

Махінації з ліками: справу працівниць Охматдиту передали в суд

Укрінформ
Київська місцева прокуратура №10 затвердила та скерувала до суду обвинувальні акти щодо працівниць «Охматдиту», викритих у організації злочинної схеми з привласнення медпрепаратів. 

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-служба столичної прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, завідувачка аптечним складом НДСЛ у період з 2012 до 2015 шляхом зловживання своїм службовим становищем року привласнила лікарські засоби під приводом видачі їх для відділення лікарні на загальну суму близько 3 млн грн. Дії обвинуваченої кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України», - йдеться у повідомленні.

Крім того, трьох старших медичних сестер вказаної лікарні судитимуть за неналежне виконання своїх службових обов'язків, що спричинило втрату медичних препаратів, призначених для лікування хворих дітей, на загальну суму понад 3,5 млн грн.

Обвинувальні акти щодо зазначених осіб за ч. 1, 2 ст. 367 Кримінального кодексу України скеровано до суду. 

Також завершено розслідування щодо ще чотирьох старших медичних сестер лікарні «Охматдит» за фактами вчинення аналогічних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 367 КК України. Наразі триває ознайомлення підозрюваних з матеріалами кримінальних проваджень, після чого обвинувальні акти також будуть скеровані до суду. 

Читайте також: У МОЗ підозрюють, що маніпуляції з ліками в Охматдиті були "великі і постійні"

Як повідомлялося, під час внутрішньої перевірки в лікарні на складі було виявлено ліки, що були закуплені за кошти держбюджету, але які не видавалися пацієнтам, водночас батькам дітей рекомендували купити ці препарати за власні кошти в аптеці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-