У МОЗ підозрюють, що маніпуляції з ліками в Охматдиті були

У МОЗ підозрюють, що маніпуляції з ліками в Охматдиті були "великі і постійні"

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк говорить про підозри, що в "Охматдиті" "маніпуляції з ліками були великі і постійні".

Про це Ковтонюк сказав в  ефірі "5 каналу", коментуючи інформацію про розкрадання коштів на препаратах для онкохворих дітей у лікарні "Охматдит".

"Нарешті головний лікар "Охматдиту" почала підбиратися до, скажімо так, проблемних місць в цій лікарні, яких залишається дуже і дуже багато. Зокрема – ситуація з онкогематологією, онкохворими дітьми та ліками для них. Є дуже великі підозри (я не буду казати, що це факти – це правоохоронні органи скажуть), але ознаки і підозри на те, що маніпуляції з ліками були великі і постійні, є. Йдеться про великі суми, але справа не в сумах, а справа в життях дітей", - підкреслив заступник глави МОЗ.

Він зазначив: "Коли онкохвора дитина лікується і її батькам кажуть, що препарату нема, "іди його купи", а препарат є і поставлений за програмою державних закупівель; або коли штучно формується потреба на якісь не ті препарати, які дітям потрібні, це вже з економічної площини переходить у моральну".

Ковтонюк також додав, що про цю проблему було відомо давно, однак "підступитися до неї нахрапом було б неправильно". У міністерстві кажуть: потрібен зважений підхід, і нині "ми готові це робити".

Нагадаємо, 25 червня ц. р. новий головний лікар НДСЛ «Охматдит» Ірина Садов'як повідомила, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" не передбачається скорочення відділень чи посад, натомість відбудеться реорганізація деяких підрозділів лікарні з метою унеможливити корупційні ризики та підвищити ефективність роботи лікарні.

Вона наголосила, що заяви, які лунають останнім часом від політиків та деяких медиків про закриття Центру онкогематології, не відповідають дійсності. Ті зміни, які зараз керівництво лікарні намагається провести, направлені на підвищення ефективності лікарні та унеможливлення корупційних ризиків, запевнила головлікар.

Читайте також: МОЗ просить поліцію "навідатись" до Охматдиту

Окрім цього, на брифінгу повідомлялося, що в ході внутрішньої перевірки в лікарні на складі було виявлено ліки, що були закуплені за кошти держбюджету, але які не видавалися пацієнтам, в той же час батькам дітей рекомендували купити ці препарати за власні кошти в аптеці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-