НАЗК перевірило декларації трьох топ-чиновників

НАЗК перевірило декларації трьох топ-чиновників

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції завершило повну перевірку декларацій в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, міністра соціальної політики Андрія Реви і заступника голови Адміністрації Президента Олексія Філатова. 

Про це в середу інформує НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про затвердження результатів здійснення повних перевірок декларацій стосовно 4-х осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Також прийняте рішення про проведення повної перевірки декларації ще однієї особи", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначили у НАЗК, результати повних перевірок затвердженні щодо декларацій, поданих такими посадовими особами: Андрієм Ревою, міністром соціальної політики України, за 2017 рік; Уляною Супрун, першим заступником міністра охорони здоров’я, за 2016 та 2017 роки (зараз Супрун - в.о. міністра); Олексієм Філатовим, заступником глави Адміністрації Президента України; Тарасом Оксютою, суддею Солом’янського районного суду міста Києва, за 2015 та 2016 роки.

В деяких перевірених деклараціях виявлені порушення, однак вони є незначними та не тягнуть за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність, повідомили у НАЗК.

В агентстві також поінформували, що розпочато повну перевірку декларації за 2016 рік, поданої першим заступником начальника Чорноморської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Одеській області Мариною Напрієнко.

"Рішення про проведення повної перевірки відповідної декларації прийнято на підставі інформації, отриманої від суб’єкта звернення, про можливе відображення у ній недостовірних відомостей, яка містить фактичні дані, що можуть бути перевірені", - додали у НАЗК.

В агентстві поінформували, що термін перевірки е-декларацій становить 60 календарних днів та може бути продовжений ще на 30 днів.

Так, під час засідання було прийнято рішення про продовження терміну повної перевірки е-декларацій, поданих двома суб’єктами декларування: Михайлом Андрієвським, депутатом Прилуцької районної ради, за 2017 рік; а також Віталієм Трубаровим, головним спеціалістом відділу координації діяльності структурних підрозділів Фонду державного майна України, за 2016 рік (зараз Трубаров - в.о. голови Фонду держмайна).

Читайте також: НАЗК перевірило декларацію Порошенка та ще 12 посадовців

У НАЗК нагадали, що рішення про продовження повної перевірки декларації ухвалюється у випадку неотримання інформації по суті, необхідної для проведення повної перевірки декларації, у відповідь на запити Національного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-