ГПУ: Говорити про повернення в Україну золота

ГПУ: Говорити про повернення в Україну золота "сім'ї" Януковича зарано

Укрінформ
Правоохоронці з'ясовують рух коштів від України до Швейцарії, за які було придбано 600 кілограмів золота оточенням екс-президента Віктора Януковича. 

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Ми якраз і з'ясовуємо рух коштів від України до Швейцарії, за які було придбане це золото", - сказав він у відповідь на запитання, звідки взялося це золото.

Єнін додав, що наразі говорити про повернення золота до України ще зарано.

"Над золотом ми працюємо, але говорити про це зарано. Будь-який коментар генерального прокурора чи його заступника використовується іншою стороною як свідчення нібито політичного переслідування і тиску. Все це уповільнює процес отримання важливої інформації від наших міжнародних партнерів. Я розумію суспільний інтерес до цього кримінального провадження, але, думаю, громадськість більше хотіла б отримати інформацію про його результат, ніж про перебіг подій", - пояснив заступник генпрокурора.

Читайте також: Справа про держзраду: екс-охоронець заявляє, що "не помітив" вивезення майна

Як повідомлялося, восени 2017 року Єнін заявив, що за кордоном заарештовано понад півтонни золота, вкраденого і вивезеного з України оточенням екс-президента Віктора Януковича. Згодом генпрокурор Юрій Луценко уточнив, що банківську скриньку з великою кількістю золота, яка належить людині із "сім’ї Януковича", знайшли у Швейцарії.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-