Для першокласників надрукують кембриджські підручники

Для першокласників надрукують кембриджські підручники

Укрінформ
Цього року для першокласників вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Ми часто отримували закиди від учителів англійської мови, що вітчизняні підручники мають погану якість і не підходять для навчання сучасних дітей. Великими зусиллями нам вдалося вмовити 2 британських видавництва - Кембриджського університету та MM Publications, що надавали матеріали для пілотування нового Держстандарту з англійської мови, увійти в партнерство з українським видавництвом та подати свій макет підручника на конкурс. У результаті вони отримали голоси вчителів, що обрали їх для роботи в своїх класах. Таким чином близько половини українських школярів, що вивчають англійську мову в першому класі, навчатимуться за підручниками британських видавництв», - розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Зазначається, що макети відповідних підручників набрали близько половини голосів вчителів початкових класів та претендують на наклад у понад 180 тисяч примірників.

Водночас решта вчителів, яких трохи більше половини, обрала підручники українських авторів. Абсолютним лідером серед них є підручник автора Карпюк О. Д. , що за результатами голосування вчителів набрав попередній наклад близько 170 тис. примірників.

Читайте також: Заборонені слова: Гриневич завернула перевірку підручників через "недолугі приклади"

«Ми сподіваємося, що цей позитивний досвід також стане сигналом для інших успішних іноземних видавництв, що створюють навчальні матеріали для вивчення іноземних мов, входити в співпрацю з українськими видавництвами та подаватися на конкурс підручників. Це має створити середовище розвитку та позитивної конкуренції на ринку, що позитивно позначиться на якості підручників для наших дітей», - додала Лілія Гриневич.

У Міністерстві нагадали, що 134 школи пропілотували новий Держстандарт початкової освіти НУШ з іноземних мов: діти не втрачають мотивації до навчання, вчителі інакше ставляться до роботи, але потрібен подальший супровід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-