Поправку до закону про Антикорупційний суд про апеляцію треба скасувати — Ситник

Поправку до закону про Антикорупційний суд про апеляцію треба скасувати — Ситник

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що ухвалення закону про створення Антикорупційного суду з поправкою про апеляцію не є "перемогою", бо вона здатна "відмотати" все назад.

Про це заявив під час зустрічі з молоддю в суботу у столичному Парку корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Був прийнятий закон. Тексту ніхто не бачив, але вже всі кричать, що це "перемога". Кричать ті, в першу чергу, які до останнього були проти цього процесу. І звичайно, що, маючи досвід спілкування з нашою владою за три роки, я впевнений був, що буде "нюанс". Цей "нюанс" з'явився, коли був оприлюднений остаточний текст закону... З цією поправкою. Це фактично, якщо порівняти, 99% зробили, а цей 1%, який вони спаплюжили, може все це відмотати назад. Тому я сказав, що це не перемога, що це фактично пробачили всіх тих, кого ми вже розслідували", - сказав Артем Ситник.

Водночас він зазначив, що на сьогодні офіційної позиції наших міжнародних партнерів немає, оскільки вони чекають офіційного перекладу, але висловив упевненість, що вони підтримають його позицію.

Читайте також: Антикорупційний суд можна створити за півроку - Ситник

"І якщо активні представники різних соціальних груп будуть про це говорити, то ми вийдемо на результат. Я впевнений, що ця норма буде змінена", - додав директор НАБУ.

При цьому він підкреслив, що "дуже погано, що ми такі рішення, як Вищий антикорупційний суд, приймаємо під тиском міжнародних партнерів, а не через те, що це дійсно потрібно Україні.

"Це мабуть, найбільший наш виклик зараз - еліта не робить нічого, що реально потрібно Україні, еліта робить тільки через тиск", - сказав Ситник.

Він також додав, що не вважає проваленою судову реформу.

"Я не вважаю її проваленою - ми брали участь у відборі до Верховного суду, і ризики для нових суддів є, але зараз більшість суддів переживають за свою репутацію. Єдине - це адміністративна гілка. Вона - реальний провал судової реформи. На жаль. Такі рішення вони виносять, що видно, що все це провально", - зазначив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-