Суд зняв електронний браслет із заступника Труханова

Суд зняв електронний браслет із заступника Труханова

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про зняття електронного засобу контролю з заступника голови Одеської міської ради Павла Вугельмана.

Про це йдеться в ухвалі суду від 6 червня.

Зазначається, що прокурор САП Валентин Мусіяка звернувся до суду з клопотанням про продовження строку дії обов'язків, покладених на Вугельмана, на 2 місяці.

“Клопотання - задовольнити, частково. Продовжити підозрюваному ОСОБА_4 (Вугельман — ред.) строк дії обов'язків до 6 серпня 2018 року, покладених на нього ухвалою слідчого судді Солом’янського райсуду Києва від 15 лютого 2018 року про обрання запобіжного заходу у вигляді особистої поруки, продовжених востаннє до 9 червня 2018 року включно ухвалою слідчого судді Солом’янського райсуду міста Києва від 11 квітня 2018 року”, - йдеться в ухвалі суду.

Зокрема, Вугельман не може відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; мусить прибувати за кожною вимогою до детективів НАБУ та повідомляти детективів НАБУ, прокурора або суд про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками, здати на зберігання свої паспорти. 

“В задоволенні іншої частини вимог клопотання — відмовити”, - йдеться у документі.

Раніше, окрім названих обов'язків, Вугельман був зобов'язаний носити електронний браслет.

Як повідомлялося, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру Геннадію Труханову, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: Суд дозволив Труханову виїжджати за кордон — адвокат

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

1 березня Солом'янський райсуд відмовився відстороняти Вугельмана від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-