МІП готове видати китайсько-український словник - радник міністра

МІП готове видати китайсько-український словник - радник міністра

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України закликає освітян попрацювати над новим китайсько-українським словником і обіцяє підтримати його друк.

Про це заявила радник міністра інформаційної політики з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк під час відкриття Міжнародного культурно-освітнього форуму "Шовковий шлях 2018: Україна-Китай" в Національному авіаційному університеті.

"Я звертаюся до наших освітян з проханням допомогти в цьому питанні. Тих, хто в Україні вивчають китайську мову і готові з освітньої сторони забезпечити такий словник. Ми, як міністерство, готові його надрукувати, видати і об'єднати дві сторони - китайську і українську - через студентство, допомогти їм вивчати мови", - сказала  Соботюк.

Водночас вона зазначила, що ідея видати китайську абетку, словник, посібник для вивчення китайської мови народилася у співпраці з Українсько-Китайським центром розвитку культури і освіти.

"Ми намагаємося зробити дві країни співдружніми. І мені дуже приємно, що керівник Українсько-Китайського центру розвитку культури і освіти Вей Лімін запросила мене до співпраці. І в нас виникла ідея з метою кращого порозуміння між українськими і китайськими студентами видати китайсько-український словник", - розповіла радник міністра. 

Соботюк також запросила китайських студентів в Україні до співпраці у студентській раді.

Читайте також: Китай цікавить співпраця у транспортній сфері - Омелян

"При Міністерстві інформаційної політики діє студентська рада, членами якої є й студенти Національного авіаційного університету, тож ця рада може стати місточком між Україною і Китаєм. Запрошуємо всіх студентів до нас у студентську раду, щоб реалізовувати спільні проекти і через культуру й освіту прокладати Шовковий шлях між двома країнами", - підкреслила вона.

В роботі форуму беруть участь представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства інформаційної політики України.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний культурно-освітній форум "Шовковий шлях 2018: Україна-Китай" відкрився 14 червня в Національному авіаційному університеті у Києві. У форумі, який працюватиме два дні, 14-15 червня, беруть участь представники близько 60 вищих навчальних закладів України і Китаю.

В межах заходу проходять презентації українських і китайських університетів та коледжів. За результатами роботи форуму представники освітніх закладів України та Китаю підпишуть угоди про співпрацю в освітній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-