Росія запропонувала Денісовій відвідати Сенцова лише після 22 червня

Росія запропонувала Денісовій відвідати Сенцова лише після 22 червня

Укрінформ
Представники російського омбудсмена запропонували Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій відвідати ув'язненого українського режисера Олега Сенцова після 22 червня.

Про це повідомляє прес-служба офісу Уповноваженого.

"Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до Салехарда, де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями", - цитує прес-служба Денісову.

Також Денісова повідомила, що російська сторона запропонувала здійснити перший візит до міста Омська у суботу, 16 червня.

Крім того, Уповноважений зазначає, що зараз проводиться робота щодо можливого відвідування журналіста Романа Сущенка, який утримується у СІЗО "Лефортово", та Миколи Карпюка, який перебуває в тюрмі у місті Владимир.

Наразі, як повідомляють у прес-службі, перемовини тривають.

Читайте також: Денісова наполягає на візиті до Сущенка та Карпюка вже сьогодні

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що уповноважені з прав людини Росії і України розраховують відвідати по 34 ув'язнених на територіях обох країн.

9 червня за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої була досягнута домовленість про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів в Росії.

13 червня Денисова відбула в Росію для відвідання українських політв'язнів.

За даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними ув'язненими в РФ, більше 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-