Більше 500 суддів поскаржилися ВРП на втручання у їхню діяльність

Більше 500 суддів поскаржилися ВРП на втручання у їхню діяльність

Укрінформ
Нині в реєстрі повідомлень суддів про втручання в діяльність нараховується понад 500 звернень.

Про це заявив голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк під час VІ Міжнародного судово-правового форуму, що транслювався на сторінці ВРП у Facebook

«На сьогоднішній день з моменту, як запрацював на сайті ВРП реєстр (реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність - ред.), є більше 500 звернень суддів щодо втручання у їхню діяльність», -  зазначив Бенедисюк.

Водночас він зауважив, що велика частина рішень, які винесені ВРП, якраз констатують, що дійсно такі втручання у діяльність судді і тиск на них відбуваються.

«Це безпосередній тиск в залі судового засідання, намагання порушити кримінальні провадження щодо суддів як до того, як винесли рішення, так і після того, як винесене рішення», - повідомив голова ВРП.

Читайте також: ВРП погодила арешт дніпровського судді, підозрюваного у вимаганні

Він висловив стурбованість, що кількість звернень суддів про втручання у їхню діяльність не зменшується. 

«Як мені здається, припинити цей вал втручань можна саме таким способом, щоб належним чином розглянути, розслідувати і відправити справи до суду. Бо безкарність якраз і породжує наступні факти і породжує уяву в певних осіб, що вони можуть таким чином вплинути на судове рішення. І більш того, вони навіть впливають, тому що судді за певних обставин змушені собі брати самовідвід, за певних обставин перерозподіляються справи, і вони не розглядаються в певний строк. І це якраз свідчить про те, що такі факти мають бути якнайшвидше розслідувані та відправлені до суду», - вважає Бенедисюк.

При цьому, зауважив він, на думку членів ВРП, прокуратура «не досить активно» розслідує такі злочини щодо суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-