ВРП погодила арешт дніпровського судді, підозрюваного у вимаганні

ВРП погодила арешт дніпровського судді, підозрюваного у вимаганні

Укрінформ
Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Андрія Леонова під арештом.

Відповідне рішення було ухвалене ВРП за поданням заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про надання згоди на утримання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Андрія Леонова під арештом, яке надійшло до ВРП 4 червня 2018 року, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП

«Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача - члена Вищої ради правосуддя Ірину Мамонтову, представників Генеральної прокуратури України - начальника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Олександра Омельченка та прокурора зазначеного відділу Віталія Гречишкіна, ухвалила подання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, надати згоду на утримання судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича під арештом», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у поданні Холодницького вказано, що 29 травня 2018 року Леонову повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара). 

Також до подання долучено копії матеріалів, якими обгрунтовано його доводи, інформують у ВРП. 

Як відомо, Леонова підозрюють у вимаганні від місцевого бізнесмена 15 тис. доларів нібито за зміну запобіжного заходу на більш м'який особі, обвинуваченій у рейдерстві та підробці документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-