Гройсман — Лінчевському: Працюйте так, щоб усі зрозуміли, ким Ви є насправді

Гройсман — Лінчевському: Працюйте так, щоб усі зрозуміли, ким Ви є насправді

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з в. о. міністра Уляною Супрун та її заступником Олександром Лінчевським, аби поговорити про ситуацію навколо коментаря щодо лікування онкохворих за кордоном.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Важливо, аби люди, особливо ті, які мають відношення до медицини, мали добре серце і співпереживали за те, що може спіткати будь-яку людину. Головне бути готовим допомогти в будь-якій складній ситуації. Можна оцінювати слова, а можна оцінювати дії і показати всім, що співчуття, добре серце і намагання допомогти – базові цінності, на яких живе світ», - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що знає Лінчевського як лікаря-практика, який стикається з різними ситуаціями.

«Було б добре, якби ваші подальші кроки дали всім розуміння, хто ви є насправді, які у вас погляди, принципи і моральні якості – на конкретних діях», - сказав Прем'єр.

У відповідь Лінчевський висловив жаль з приводу того, що його слова, взяті з закритого засідання, були перекручені, хоча насправді йшлося якраз про захист програми допомоги онкохворим.

Читайте також: Гройсману пропонують закрити справу скандального чиновника МОЗ

«Я залишаюся лікарем. У вільний поза Міністерством час я працюю в лікарні, бачу пацієнтів щодня. Роки навчання і роботи присвячені допомозі пацієнтам – незалежно від того, що кажуть навколо. Я працював і залишаюся працювати лікарем», – сказав Лінчевський.

Глава уряду зазначив, що говорити можна багато, але є дії.

«Пропоную більше приділити увагу у вашій професійній діяльності, як лікаря, догляду, супроводженню й лікуванню онкохворих. Це проявить всі ваші якості і не буде інших тлумачень ваших слів. Можна говорити багато, але є дії, – сказав Володимир Гройсман. – Знайдіть хоспіс, онколікарню – в позаробочий час, як фаховий лікар і добра людина – допоможіть і підтримайте. А тим, хто говорив про вас, я пропонував би подивитися на вас з іншої сторони і потім зробив би висновки. Я хочу тут справедливості».

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, він начебто заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський пізніше запевнив, що його слова були вирвані з контексту.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 4 червня доручив порушити дисциплінарне провадження щодо Лінчевського.

Дисциплінарна комісія не побачила дисциплінарного проступку у висловлюваннях Лінчевського стосовно програми лікування українців за кордоном і пропонує закрити провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-