ЄС торік закрив кордон для 44 тис. українців

ЄС торік закрив кордон для 44 тис. українців

Укрінформ
Прикордонна агенція країн Європейського союзу повідомила Держприкордонслужбі України, що у 2017 році відмови у перетині кордону отримали 44 тис. громадян України.

Про це на брифінгу в понеділок, 11 червня, заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Агенція Frontex (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів ЄС. -Ред.) надала інформацію, що за 2017 рік нашими колегами з прикордонних відомств Європейського Союзу відмовлено у пропуску, не пропущено, повернуто з різних причин  44 тис. громадян України", - сказав Серватюк.

Він зазначив, що причинами непропуску українців через кордон країн ЄС  в першу чергу були невідповдіність мети поїздки,  необхідного фінансового забезпечення пербування в країні і перевищення дозволеного терміну перебування.

Коментуючи цифру відмов у перетині, Серватюк зауважив, що порівняно із загальною кількістю перетинів кордону ЄС українцями у 2017 році, яка становить понад 20 млн.,  вона є невеликою.

Читайте також: Порошенко мріє, що Україна увійде в ЄС і НАТО до 2030 року

"Якщо брати загальну тенденцію  - 20 млн перетинів і 44 тис.  відмов, то це небагато. А якщо взяти окремо кожного пересічного громадянина,  то це, мабуть, багато... Якщо порівняти із статистикою Держприкордонслужби за рік щодо відмов у перетині державного кордону, то у нас вона трошки  більше -  близько 50 тис. громадян у 2017 році було відмовлено, практично з тих самих причин", - сказав Серватюк.

Він також нагадав, що з часу запровадження безвізового режиму  11 червня минулого року ним скористалося 555 тис. громадян України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-