СБУ підрахувала, скільки проросійських організацій було в Україні на 2014-ий

СБУ підрахувала, скільки проросійських організацій було в Україні на 2014-ий

Укрінформ
Станом на 2014 рік в Україні діяло понад 650 проросійських неурядових організацій, які займалися розхитуванням ситуації та створенням конфліктів у різних сферах суспільного життя країни.

Про це заявив дипломатичний радник СБУ Валерій Гребенюк під час міжнародної конференції в Києві на тему "Порушення Росією міжнародного права: наслідки для світу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Станом на 2014 рік у нас діяло більше 650 проросійських неурядових організацій, метою діяльності яких було розхитування суспільства та створення конфліктів у різних сферах суспільного життя України. Ці неурядові організації, історична роль яких, скажімо так, полягала в тому, щоб об’єднувати суспільство та людей, Росія використовувала в Україні для того, щоб розколоти наше суспільство та довести українців до тієї ситуації, яку маємо на сьогодні”, - сказав він.

На цьому тлі дипломатичний радник СБУ вказав на схожу ситуацію в Білорусі, де на сьогодні діє понад 250 проросійських організацій: “Більше 250 проросійськи налаштованих та спрямованих спецслужбами РФ неурядових організацій, які роблять свою роботу. І це враховуючи розмір Білорусі”.

На переконання Гребенюка, Білорусь має враховувати цю ситуацію, хоча він і додав, що “утримати ситуацію, яка складається, проблематично”.

Читайте також: У Вишинського знайшли договір із КремлеЗМІ, зброю і $200 тисяч

Деструктивна діяльність керованих російськими спецслужбами неурядових організацій спостерігається і в країнах Балтії, а також Західної Європи. “Це також стосується і країн Балтії, Західної Європи, в яких існує багато неурядових організацій, які фактично проводять лінію спецслужб РФ, що спрямована на розкол суспільств, розкол усередині ЄС та розкол між державами”, - зазначив дипрадник СБ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-