Суд допитав свідка захисту Януковича по Skype

Суд допитав свідка захисту Януковича по Skype

Укрінформ
Оболонський суд Києва у рамках розгляду справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді допитав свідка захисту Андрія Рапопорта, що у 2014 році був старшим офіцером з доручень, який забезпечував діяльність командувача ВМС України. 

Допит відбувся шляхом відеозв'язку з анексованим Кримом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами свідка, станом на 2014 рік у Криму не підтримували події, що відбувалися на Майдані у Києві, а в Севастополі серед місцевого населення нібито переважали проросійські погляди.

"Реакція жителів Севастополя була незрозумілою, тому що події в Києві у Криму не підтримали. У місті були проросійські настрої. Були розмови, що погрожували "Правим сектором", "поїздом дружби". Люди були налякані, не було тієї інформації, чому відбувається Майдан, тому і була негативна реакція, я так вважаю", - уточнив він.

Рапопорт також розповів, що Чорноморський флот РФ посилював свої об'єкти "у зв'язку з Майданом у Києві, але інших дій до проведення референдуму у Криму не проводилось".

Читайте також: Суд визначив дати дебатів у справі про держзраду Януковича

Як відомо, 1 березня 2014 року, під час агресії Росії в Криму, командувачем Військово-морських сил України був призначений Денис Березовський, який вже 2 березня того ж року перейшов на російську сторону, зрадивши присягу народу України. Відразу після цього він був звільнений з посади, а Генпрокуратура України порушила проти нього кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-