Суд визначив дати дебатів у справі про держзраду Януковича

Суд визначив дати дебатів у справі про держзраду Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва призначив судові дебати у справі щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича на 30 і 31 липня.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З приводу дат судових дебатів, то суд визначає остаточні дати - це 30 і 31 липня 2018 року. Якщо ми не встигнемо провести дебати - я не знаю, який буде обсяг промов у прокурорів та захисників, - то резервна дата - це 1 серпня", - сказав Дев'ятко.

Коментуючи прохання адвоката екс-президента Віталія Сердюка надати захисту 5 місяців на підготовку до дебатів, Дев'ятко заявив: "Шановний захист, враховуючи вашу заяву, що ви можете, вибачте, "зірвати" судові дебати і не з'явитись на засідання, вже 30 липня суд роз'яснить Віктору Федоровичу Януковичу, що в разі вашої неявки суд поставить питання щодо залучення захисника з центру вторинної правової допомоги. На цьому крапка".

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 8 червня, розпочнеться о 10:00.

Читайте також: На суд у справі Януковича не прийшли свідки - засідання відклали

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-