На суд у справі Януковича не прийшли свідки - засідання відклали

На суд у справі Януковича не прийшли свідки - засідання відклали

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва не зміг допитати у вівторок, 5 червня, жодного свідка захисту у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича і переніс засідання на 6 червня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перерва до завтра на 10:00", - сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

На засіданні у вівторок суду не вдалося допитати жодного свідка захисту. Так, адвокат Януковича Ігор Федоренко заявив, що свідка Рапопорта сьогодні допитати не вийде, оскільки свідок повідомив, що в нього захворіла мати і він готовий свідчити лише 6 червня.

За словами адвоката, свідок Бернацький також не може з певних обставин бути допитаний у вівторок, але готовий до допиту з 17 по 21 червня.

Крім того, Федоренко додав, що свідок Костянтин Кобзар повідомив захисту, що на цьому тижні не може брати участі в допиті, хоча готовий до допиту у червні (раніше Кобзар надавав суду заяву з проханням допитати його вже в липні - ред.).

Від свідка Павленка, за словами захисника, отримано заяву, що він зможе давати свідчення 8 червня.

Читайте також: Шуляк говорив із Януковичем у Ростові про введення "миротворців" РФ в Україну

"Не з усіма довелось зустрітись, але в режимі телефонному дізнались, що свідки не отримували повістки про виклик на засідання, але вони бажають дати свідчення, вони просять забезпечити здійснення міжнародної правової допомоги. Це стосується Захарченка та Якименка. Щодо свідка Ярощука - він зараз перебуває у відрядженні, найближчим часом він готовий надати свідчення", - наголосив у свою чергу адвокат Віталій Сердюк.

При цьому сторона обвинувачення вчергове наголосила, що адвокати Януковича цілеспрямовано зривають процес допиту свідків сторони захисту і адвокати не надали документів, які обгрунтовують заяви свідків, які не змогли взяти участь в сьогоднішньому судовому засіданні.

"Так, 6 червня ми працюємо, 7 у нас свідків немає, 8 у нас свідки є. Засідання на 10:00", - зазначив Дев'ятко.

Також суддя поінформував, що наступні засідання призначені на 10-ту годину ранку на 21, 22, 26, 27 червня.

Також Дев'ятко уточнив, що у липні засідання відбудуться з 16 по 20 липня щодня на 10:00.

"Але, шановна сторона захисту, це вже остаточні дати (для допиту свідків - ред.)", - підкреслив головуючий.

Також захист Януковича подав заяву про незаконний тиск на суд.

Дев'ятко зазначив, звертаючись до адвокатів Януковича, що "цей склад суду цілком незалежний, тиску на нього не відбувається".

"Про якісь строки розгляду справи заявляєте тільки ви. Суд вчергове роз'яснює, що на цей склад суду неможливо тиснути", - уточнив Дев'ятко.

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-