Шуляк говорив із Януковичем у Ростові про введення

Шуляк говорив із Януковичем у Ростові про введення "миротворців" РФ в Україну

Укрінформ
Екс-керівник внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк зустрічався з екс-президентом Віктором Януковичем у березні в Ростові для обговорення можливості участі збройних сил РФ "в миротворчій місії на території України".

Про це він заявив під час допиту в Оболонському райсуді Києва у справі держзради Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Першого березня (2014 року) вранці я отримав дзвінок від помічника президента. Він сказав, що президент призначає мені зустріч. Я, звісно ж, прибув. Він приїхав за мною в один з готелів Ростова і показав мені копії листів. Ми обговорювали можливе використання збройних сил РФ у миротворчій місії на території України. Президент сказав, що розглядається питання про можливість звернення до РФ з таким же листом, як і до країн-гарантів. Адже там одне із питань було якраз про введення миротворчої місії. Але ніякої реакції від країн-гарантів не було. Тому з таким же проханням на основі Великого договору про дружбу і співробітництво й розглядалося питання про звернення до РФ", - розповів Шуляк.

Він також зазначив, що з Януковичем обговорювали моменти самої такої "місії", гуманітарної допомоги та захисту населення, а також необхідність інформувати світову спільноту щодо подій в Україні.

Крім того, екс-очільник внутрішніх військ МВС повідомив, що в той же період мав розмову щодо можливості введення збройних сил РФ "в складі миротворчої місії" на території України з екс-начальником Генштабу ЗСУ Юрієм Ільїним.

Читайте також: Шуляк про Майдан: Я віддав наказ відкривати вогонь на ураження

Наразі свідка допитує сторона обвинувачення.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: Українська Правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-