Шуляк про Майдан: Я віддав наказ відкривати вогонь на ураження

Шуляк про Майдан: Я віддав наказ відкривати вогонь на ураження

Укрінформ
Екс-командувач внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк заявив, що не отримував команд стріляти по протестувальниках у 2014 році, а вирішив віддати такий наказ самостійно для вогню "у відповідь".

Про це він заявив під час допиту у справі про держзраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, передає кореспондент Укрінформу.

"Жодних команд на застосування зброї по протестувальниках я не отримував. Я віддав наказ співробітникам "Омеги" відкривати вогонь на ураження при виявленні осіб, які ведуть вогонь по співробітниках МВС. Але оскільки місцевість була задимлена, неможливо було побачити, командир снайперського підрозділу сказав, що вести спостереження неможливо. І тому вогонь не відкривався", - заявив він.

При цьому екс-командувач ВВ стверджує, що по протестувальниках та співробітниках "Беркуту" здійснювався професійний обстріл з готелю "Україна", й ідентифікувати стрілків не було можливості.

Крім того, Шуляк заявив, що 20 лютого 2014 року взагалі віддав наказ вивести своїх підлеглих з Майдану "вгору по Інститутській", і що таке рішення він прийняв, зокрема, через те, що дізнався про смерть одного зі службовців внутрішніх військ.

Наразі суд продовжує допит свідка.

Читайте також: Суд у справі Януковича допитує екс-командувача внутрішніх військ Шуляка

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: Українська правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-