За два місяці Мін'юст стягнув майже 90 млн боргів із виплати зарплати - Петренко

За два місяці Мін'юст стягнув майже 90 млн боргів із виплати зарплати - Петренко

Укрінформ
Виконавці Міністерства юстиції України за два місяці стягнули 89 мільйонів гривень боргів із виплати зарплати.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, інформує прес-служба відомства.

«Тільки за 2 місяці роботи виконавці Міністерства юстиції стягнули 89 млн грн на користь майже 6,5 тис. працівників», - зазначив Петренко.

Зокрема, зауважив він, ліквідовано мільйонні борги із зарплати ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» - 12,6 млн грн на користь 501 працівника, КП «Підприємство комунальної власності» - 6,9 млн грн на користь 228 працівників, ДП «Рівненський облавтодор» - 3,8 млн грн на користь 741 працівника, ПАТ «Мелітопольгаз» - 3 млн грн на користь 70 працівників, ПАТ «Лисичанськвугілля» - 2,5 млн грн на користь 118 працівників.

Читайте також: В Україні - понад 13 тисяч жінок-боржників зі сплати аліментів

Зазначається, що найкращі результати зі стягнення заборгованостей із зарплати продемонстрували у Запорізькій, Рівненській, Луганській, Донецькій, Львівській, Черкаській, Київській, Харківській областях та місті Києві. Таким чином, додав Петренко, відділом ДВС центрального апарату Мін'юсту забезпечено виплату працівникам різних компаній понад 12 млн гривень.

«Втім, як і у випадку з кампанією по стягненню аліментів, мобільні групи - не єдиний засіб впливу на недобросовісних роботодавців. Мін'юст запустив електронний реєстр підприємств-боржників із виплати зарплат. Він є публічним, відтак всі контрагенти тієї чи іншої компанії зможуть дізнатися про існуючі проблеми і подумати, чи варто мати справу з такими бізнесменами. Тож боротьба триває на всіх фронтах і ми не збираємося зупинятися. Право громадян на оплату праці є невід'ємним і жоден роботодавець не повинен ним нехтувати», - підкреслив міністр юстиції.

Читайте також: Петренко презентував дитячого героя юстиції - Юстимчика

Петренко заявив, що борг підприємств перед співробітниками перевищує 2 млрд грн, а в органах виконавчої служби на виконанні перебуває 16 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 398 млн грн.

Серед найбільших боржників за словами міністра - Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою боргу 74,3 млн грн, ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» - 47,7 млн грн, ПАТ «Запоріжжяобленерго» - 16,9 млн грн.

«Це лише вершина айсбергу. У кожній області є свої «рекордсмени», які нехтують законними правами працівників. Мін'юст усвідомлює важливість вирішення проблеми заборгованості із зарплат. Саме тому ми взяли курс на посилення роботи органів ДВС у цьому напрямку», - зазначив міністр юстиції.

Читайте також: Мін'юст запустив публічний реєстр неплатників зарплати

Петренко нагадав, що кампанія з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати стартувала 2 квітня 2018 року. В усіх регіонах створено штаби з контролю виконання рішень про стягнення заборгованості. У найбільш проблемних регіонах розпочали роботу мобільні спецгрупи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-