СБУ відкрила провадження за фактом розголошення імен з

СБУ відкрила провадження за фактом розголошення імен з "розстрільного списку"

Укрінформ
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування через публікації в ЗМІ прізвищ потенційних жертв терористичних актів на території України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Правоохоронці встановили, що на сторінці одного з інтернет-видань розміщено публікацію з переліком осіб, дані про яких є у матеріалах раніше відкритого кримінального провадження. У публікації зазначені прізвища громадян України та іноземних держав, яких планувалось фізично знищити в результаті терористичних актів на території нашої країни. При цьому відповідні дані будь-кому, у тому числі автору публікації вищезгаданого інтернет-ресурсу на розголошення зазначених відомостей органом досудового розслідування та процесуальним керівником не надавалися", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Справа Бабченка: СБУ не підтверджує "розстрільний список", що виклали ЗМІ

Зараз тривають слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України. 

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Читайте також: Ганапольський і Кисельов розповіли, чому їх викликали в СБУ

В четвер, 30 травня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список із 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та екс-російські журналісти, які, як зазначив Луценко, поінформовані про небезпеку і організовується їхній захист.

У вівторок деякі ЗМІ опублікували список журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-