Ганапольський і Кисельов розповіли, чому їх викликали в СБУ

Ганапольський і Кисельов розповіли, чому їх викликали в СБУ

Укрінформ
Журналістів каналу "Прямий" Матвія Ганапольського та Євгена Кисельова викликали в Службу безпеки України з приводу питань безпеки.

Про це розповів в ефірі каналу "Прямий" після виходу з приміщення СБУ Матвій Ганапольський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це була зустріч, пов'язана, скажімо так, по-перше, зі справою Бабченка і з питаннями безпеки журналістів, які працюють в Україні зараз. Якщо говорити те, що можна сказати, то зміст полягає в тому, що нам треба бути уважними, тому що ті, хто організовував замах на Бабченка, це люди, які будуть намагатися здійснити реванш. Це зустріч носила не піарний характер, це не була спроба пояснити, чому правильно робили те, що робили", -  зазначив Ганапольський.

Водночас він зауважив, що разом із Кисельовим вони підписали документи про нерозголошення деталей зустрічі в СБУ, а тому повідомлять лише те, "що можна сказати". 

Він також додав, що з почутого під час зустрічі, на якій були присутні керівники різних відомств, дуже відомі люди, можна зробити висновок, що працівники СБУ проробили гігантську роботу для того, щоб журналіст Аркадій Бабченко не загинув.

Читайте також: Луценко про справу Бабченка: Отримали список із 47 потенційних жертв

Кисельов також повідомив, що зустріч в СБУ не була "якимось закритим брифінгом чи зустріччю з метою піару".

"Мова йшла в тому числі про нашу особисту безпеку. І без цієї зустрічі я розумів, що в тому самому списку, про який уже говорив відкрито на брифінгу голова СБУ Василь Грицак, близько 30 прізвищ різних людей: і журналістів, і не журналістів, мабуть, які живуть і працюють в Києві та чимось настільки неугодні російському правлячому режиму, що там хочуть їх фізичної смерті. До речі, я не знаю всіх імен, які в цьому списку, але в мене ніколи не було сумнівів у тому, що моє прізвище там є", - зазначив Кисельов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-