Луценко про справу Бабченка: Отримали список із 47 потенційних жертв

Луценко про справу Бабченка: Отримали список із 47 потенційних жертв

Укрінформ
Слідство завдяки імітації вбивства журналіста Аркадія Бабченка отримало список із 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"У результаті цієї оперативної комбінації слідство отримало список з 47(!) осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Переважно це - відомі українські та екс-російські журналісти. Сьогодні вони повідомлені про небезпеку і організовується їхній захист", - наголосив Луценко.

При цьому він підкреслив, що слідство на законних підставах вдалося до імітації вбивства Бабченка, оскільки така імітація передбачена ст. 271 КПК і використовувалася понад 30 разів за останні 2,5 роки.

Як зазначив Луценко, "після замовлення убивства Бабченка організатор Г. запропонував виконавцю Ц. (який діяв у співпраці з СБУ) вбити ще 2 осіб. При цьому він сказав, що існує цілий список понад 30 осіб, яких хочуть знищити російські спецслужби".

За словами генпрокурора, затримання Г. до теракту не знешкодило би загрозу всім цим людям, а імітація вбивства давала можливість отримати додаткову інформацію про список, у якому виявилося 47 прізвищ, та про замовника.

Луценко також зазначив, що слідство отримало і важливі докази зв‘язків Г. з російськими спецслужбами, про що пообіцяв поінформувати пізніше.

Читайте також: Послам G7 розкрили деталі спецоперації з Бабченком

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

В четвер, 30 травня, Луценко та голова СБУ поінформували послів країн "Великої сімки", ЄС, Норвегії, Австралії та представників Ради Європи про спецоперацію із запобігання вбивства Бабченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-