Справа Бабченка: СБУ не підтверджує

Справа Бабченка: СБУ не підтверджує "розстрільний список", що виклали ЗМІ

Укрінформ
СБУ не оприлюднювала списку осіб, які можуть бути потенційними жертвами терористів і про яких стало відомо після спецоперації із журналістом Аркадієм Бабченком, та не може підтвердити автентичність інформації, поширеної у ЗМІ.

Про це в коментарі Укрінформу заявила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Служба безпеки нічого нікому не передавала. Ці списки є таємницею слідства і навіть я не знаю їх зміст. Тому нічого з приводу їх автентичності не можу сказати", - зазначила вона.

Гітлянська заявила, що не знає, хто оприлюднив відповідні списки, але запевнила, що не СБУ.

Водночас на запитання, чи продовжує Служба безпеки спілкуватися з фігурантами списків, речниця відповіла: "Робота продовжується".

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Читайте також: Ганапольський і Кисельов розповіли, чому їх викликали в СБУ

В четвер, 30 травня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список із 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та екс-російські журналісти, які, як зазначив Луценко, поінформовані про небезпеку і організовується їхній захист.

У вівторок деякі ЗМІ опублікували список журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-