Гроші для онкохворих: Пацкан виклав у мережу скандальну заяву чиновника МОЗ

Гроші для онкохворих: Пацкан виклав у мережу скандальну заяву чиновника МОЗ

Укрінформ
Голова Рахункової палати Валерій Пацкан виклав у відкритий доступ запис скандальної заяви заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського щодо ефективності лікування онкохворих за кордоном.

Посилання на запис Пацкан розмістив у своєму Фейсбуці

"Задля недопущення різних інтерпретацій заяв Лінчевського було ухвалено рішення оприлюднити аудіозапис його виступу, щоб громадськість могла з ним ознайомитися і не виникало жодних питань", - написав Пацкан. Аудіозапис можна завантажити за цим посиланням: https://fex.net/559247573794?fileId=528545708

Разом з тим голова Рахункової палати нагадав: було встановлено, що протягом 2016-2017 років 286 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використало неефективно. Ще 24 мільйони гривень – використані з порушенням законодавства, а близько 200 млн – взагалі не були використані в рамках цієї програми.

Читайте також: Гроші для онкохворих: Рахункова палата звернеться до НАБУ і поліції

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним під час виступу в Рахунковій палаті на обговоренні звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Зокрема, говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський на прес-конференції 4 червня заявив, що його висловлювання були вирвані з контексту та не відображають позицію МОЗ, а оприлюднена стенограма засідання є неповною. 

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун запевнила, що програма лікування громадян України за кордоном ефективна, але надання такої допомоги в Україні врятувало б значно більше життів.

Прем’єр Володимир Гройсман наказав порушити дисциплінарне провадження стосовно заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

А Рахункова палата готує звернення до НАБУ та Нацполіції щодо неефективного використання Міністерством охорони здоров'я коштів на лікування українців за кордоном. Йдеться про неефективне використання 286 млн грн бюджетних коштів. Та про 24 млн грн - використаних з порушенням законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-