Гроші для онкохворих: Рахункова палата звернеться до НАБУ і поліції

Гроші для онкохворих: Рахункова палата звернеться до НАБУ і поліції

Укрінформ
Рахункова палата звернеться до НАБУ та Нацполіції щодо неефективного використання Міністерством охорони здоров'я коштів на лікування українців за кордоном. 

Про це під час брифінгу заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде підписаний звіт, в якому одним із пунктів буде направлення матеріалів до правоохоронних органів, зокрема НАБУ та Національної поліції. Правоохоронні органи компетентні порушити кримінальні справи або не порушити за матеріалами аудиту Рахункової палати", - сказав він.

За його словами, близько 300 млн грн - це неефективне використання коштів Міністерством охорони здоров'я на лікування українських громадян за кордоном.

"286 млн грн бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використало неефективно. Ще 24 млн грн - використані з порушенням законодавства", - заявив Пацкан.

Він зазначив, що за 2016-2017 рік близько 200 млн грн не використано на цю програму.

"Наприклад, 359 осіб було проліковано, але лише по 159 є інформація. Хочу констатувати, що близько 40 людей вже померло. Якби МОЗ уклало договори заздалегідь з клініками європейських країнам, то, можливо, ми б могли цих випадків... Є такі матеріали, що на сьогодні їх треба лише передавати в правоохоронні органи", - додав він.

Читайте також: Лікування онкохворих за кордоном: Рахункова палата знайшла порушень на 24 мільйони

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним під час виступу в Рахунковій палаті на обговоренні звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Зокрема, говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський на прес-конференції 4 червня заявив, що його висловлювання були вирвані з контексту та не відображають позицію МОЗ, а оприлюднена стенограма засідання є неповною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-