Скандальний виступ чиновника МОЗ викладуть у відкритий доступ

Скандальний виступ чиновника МОЗ викладуть у відкритий доступ

Укрінформ
Рахункова палата України оприлюднить стенограму виступу заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Лінчевського щодо нібито недоцільності витрачання коштів на лікування онкохворих.

Про це під час брифінгу заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Щодо самих слів пана Лінчевського. Прем'єр-міністром було дано доручення керівникові Державної служби створити комісію щодо вивчення цього факту. Ми очікуємо зараз на запит від цієї комісії і всі матеріали і стенограму передамо цій комісії для того, щоб не було викривлень. І після цього ми також дамо можливість громадськості ознайомитись з цим звукозаписом і зі всією стенограмою", - сказав він. 

Читайте також: Лікування онкохворих за кордоном: Рахункова палата знайшла порушень на 24 мільйони

За його словами, МОЗ було ознайомлене зі звітом Рахункової палати. "На самому засіданні пан Лінчевський так само підтвердив, що звіт є корисним для МОЗ в частині використання цих коштів і запевнив, що погоджується з тим, що опрацювали наші аудитори", - зазначив він.

За його словами, найближчим часом можна буде ознайомитись з цим звукозаписом. "Сьогодні державна комісія, яку створив Прем'єр, дасть нам офіційний запит, ми передамо їм і оприлюднимо на доступних джерелах", - додав він. 

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Лінчевського, зроблену ним під час виступу в Рахунковій палаті на обговоренні звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Зокрема, говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський на прес-конференції 4 червня заявив, що його висловлювання були вирвані з контексту і не відображають позицію МОЗ, а оприлюднена стенограма засідання є неповною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-