Сьогодні відзначають Всесвітній день охорони довкілля

Сьогодні відзначають Всесвітній день охорони довкілля

Укрінформ
Сьогодні з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день охорони довкілля.

День заснований згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 1972 року в день відкриття Конференції ООН з проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 5-16 червня 1972 року). 

Всесвітній день охорони довкілля покликаний спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні системи життєзабезпечення планети, яке зростає з кожним роком, сягнуло своєї критичної межі. 

Читайте також: Найстаріше дерево Європи знайшли в Італії

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють ядучим димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті. 

Головну загрозу довкіллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність. Тема Всесвітнього дня навколишнього середовища 2018 року - «Бій забрудненню пластиком» - закликає всіх  об'єднатися для боротьби з однією з найбільших екологічних проблем нашого часу. 

Тема Дня обрана Індією. Ця країна закликає кожного замислитися над тим, що можна змінити в своєму щоденному житті для полегшення тиску пластикового забруднення на навколишнє середовище, дику природу і здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-