Справа про

Справа про "зароблений" на ліквідації вибухів у Сватовому мільйон дійшла до суду

Укрінформ
На Луганщині співробітники СБУ, НАБУ та прокуратури викрили механізм привласнення чиновником бюджетних коштів, виділених для проведення відновлювальних робіт на об’єктах інфраструктури, що постраждали від вибухів на військовому складі у Сватовому. Розпочався судовий розгляд справи.

Таку інформацію оприлюднив прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що наприкінці 2015 року колишній керівник одного зі структурних підрозділів Луганської обласної держадміністрації уклав з підконтрольною комерційною структурою низку угод щодо здійснення у Сватовому відновлювальних робіт. Співробітники СБУ зафіксували, що фірма лише частково виконала свої договірні зобов’язання, але посадовець вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про обсяги робіт. Через дії зловмисника комерційній структурі були протиправно перераховані майже 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час розслідування СБУ отримала докази вчинення правопорушення, встановила причетних до нього осіб та задокументувала двадцять п’ять епізодів їх незаконної діяльності. У листопаді 2016 року зловмисників було оголошено у державний розшук.

У липні 2017 року СБУ встановила місцезнаходження правопорушників та поінформувала співробітників НАБУ. Суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У листопаді 2017 року Сватівський райсуд виніс обвинувальний вирок за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України керівнику комерційної структури. Він повністю признав свою вину та уклав зі слідством угоду про визнання винуватості.

Читайте також: У Сєверодонецьку відкрили пам'ятний знак медикам, що загинули на Донбасі

У квітні 2018 року обвинувальний акт стосовно колишнього чиновника облдержадміністрації скеровано до Сєверодонецького міського суду Луганської області. Екс-посадовцю інкримінується зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Суд розпочав розгляд матеріалів кримінального провадження.

Правоохоронці не повідомляють прізвище і посаду обвинуваченого, але відомо, що на період, про який ідеться, підозрювалась тодішня керівник управління капітального будівництва (УКС) Луганської ОДА.

Як повідомлялося, 29 жовтня 2015 року на території складу боєприпасів ЗСУ під Сватовим Луганської області сталася пожежа, через здетонували снаряди. Тоді четверо людей загинули. Уламками були пошкоджені 20 соціальних об'єктів, майже 60 багатоповерхівок та півтисячі приватних будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-