Звільнити Сенцова й бранців Кремля закликали під Білим домом

Звільнити Сенцова й бранців Кремля закликали під Білим домом

Фото
Укрінформ
Близько півсотні активістів з прапорами й плакатами на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова та його вимог звільнити всіх українських бранців Кремля прийшли в суботу під Білий дім у рамках всесвітньої кампанії #SaveOlegSentsov.

Акція зібрала представників української громади, американських громадян, представників антипутінського руху, людей різного походження та професій, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Передусім, ми хотіли привернути увагу, що в Росії зараз залишається майже сімдесят політичних в'язнів, і більшість із них – з окупованого Криму", – розповіла в коментарі Укрінформу Марина Байдюк, представник організації United Help Ukraine, яка ініціювала акцію.

Читайте також: Берлін долучився до акції #SaveOlegSentsov

Вона підкреслила, що демонстрація має на меті привернути увагу американських громадян. "Американці підходили до нас, вони почули, що Росія незаконно утримує українських бранців, присудивши багатьом із них десятки років ув'язнення", - зазначила представник організаторів.

Місце проведення демонстрації під Білим домом було обране невипадково, адже у вихідні тут багато людей, насамперед, туристів з усієї Америки та цілого світу. Крім того, це місце стало вже традиційним для проведення акцій на підтримку України з метою привернення уваги адміністрації США до ситуації із заручниками Кремля.

Звільнити Сенцова й бранців Кремля закликали під Білим домом / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Сьогоднішня акція під Білим домом – не єдина, що звернула увагу американців на долю українських полонених в Росії. Цього тижня в Вашингтоні також відбулися інші події, зокрема, в Конгресі США на підтримку Олега Сенцова та всіх політичних в'язнів з України.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер та політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих звинувачень. 14 травня він оголосив голодування з вимогою звільнення українських політичних в'язнів у Росії. 1 і 2 червня по всьому світу проходить акція #SaveOlegSentsov на підтримку цих вимог і за врятування життя та здоров'я Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-