Клімкін закликав глав МЗС допомогти звільнити політв’язнів із тюрем РФ

Клімкін закликав глав МЗС допомогти звільнити політв’язнів із тюрем РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розіслав своїм колегам з різних країн листи з проханням тиснути на Росію з метою звільнення всіх українських політв’язнів, зокрема Володимира Балуха, Олега Сенцова та Олександра Кольченка, які оголосили голодування.

Про це він написав у Twitter.

“Надіслав листи колегам-міністрам по всьому світу. Попросив, щоб тиснули на Росію та вимагали звільнення всіх. Критично важливо, щоб Кремль #FreeBalukh, #FreeSentsov, #FreeKolchenko, які оголосили голодування”, - зазначив міністр.

Клімкін закликав консолідувати міжнародну відповідь на злочини Росії, у тому числі посиленням санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Згодом, 31 травня, голодування оголосив Олександр Кольченко, а 24 травня - ув'язнений у Росії український солдат Олександр Шумков. 

Читайте також: Британія підтримує акцію за звільнення Сенцова та інших політв'язнів

Продовжує голодування, оголошене 19 березня, і засуджений у Криму проукраїнський активіст Володимир Балух, якого 4 серпня 2017 року Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив до 3 років 7 місяців колонії загального режиму.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov приурочена до чемпіонату світу з футболу, який проходитиме у Росії з 14 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-