У Москві на Українському бульварі проходять пікети в підтримку Сенцова

У Москві на Українському бульварі проходять пікети в підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У центрі Москви проходить акція в підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який 20 днів тому оголосив безстрокове голодування.

Пікетувальники зібралися біля монумента "Співдружність трьох народів" на Українському бульварі, повідомляє "Медіазона".

"У пікетах стоять два десятки осіб. Поліцейські на захід не приїхали", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що напередодні у ході аналогічної акції у Санкт-Петербурзі поліція затримала двох осіб - похилого віку художницю Олену Осіпову та активіста Володимира Іванютенка. На жінку складено протокол про порушення правил публічного заходу, на Іванютенка - протокол про порушення правил реєстрації.

Читайте також: РФ не допускає до політв’язнів ані українських, ані міжнародних лікарів - Супрун

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов засуджений російським судом до 20 років ув'язнення на підставі сфальсифікованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів у РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Телеведуча Ксенія Собчак, яка спілкувалася з ним по відеозв'язку, сказала, що з початку голодування у нього розкришилися два зуби.

31 травня український політв'язень у РФ Олександр Кольченко, засуджений у тій же справі до 10 років ув'язнення, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Раніше на знак солідарності з Сенцовим оголосили голодування ув'язнений в Росії український солдат Олександр Шумков і росіянин Станіслав Зимовець, якого засудили до двох з половиною років колонії загального режиму за участь в акції проти корупції.

1 і 2 червня у 71 місті світу проходять акції на підтримку Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-