РФ не допускає до політв’язнів ані українських, ані міжнародних лікарів - Супрун

РФ не допускає до політв’язнів ані українських, ані міжнародних лікарів - Супрун

Укрінформ
До українських політв’язнів у Росії та анексованого Криму, які оголосили голодування, не допускають ані українських, ані міжнародних лікарів.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

“Сьогодні наш Олег (Сенцов — ред.) голодує 20 день. Він налаштований рішуче та готовий йти до кінця - або Кремль почне виконувати його вимоги, або Олег загине. До нього та до інших бранців Кремля не допускають ані українських, ані міжнародних лікарів. Вони повільно, але невідворотно помирають”, - зазначила вона.

Супрун підкреслила, що нині у в'язницях Російської Федерації й анексованого Криму голодують четверо незаконно ув’язнених українців - крім Олега Сенцова, Володимир Балух, Олександр Кольченко та Олександр Шумков.

Зокрема, урядовець нагадала, що Кольченко відмовився від їжі 3 дні тому, а Шумков - 10 днів. Обидва вимагають звільнити Сенцова та оголосили голодування із солідарності з ним.

Найдовше голодує засуджений Росією в анексованому Криму український активіст Володимир Балух - вже 76-й день.

Читайте також: Здоров'я Балуха погіршилося - МЗС

В.о. міністра підкреслила, що у час, коли в Росії проходитиме чемпіонат світу з футболу, росіяни мають на кожному кроці чути вимогу волі для українців, адже “борці з кремлівським імперіалізмом, зрештою, захищають весь світ”.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова засуджено російським судом до 20 років ув'язнення на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів у РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

31 травня український політв'язень в РФ Олександр Кольченко, засуджений за тією ж справою до 10 років ув'язнення, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Раніше на знак солідарності з Сенцовим оголосили голодування ув'язнений у Росії український солдат Олександр Шумков і росіянин Станіслав Зимовець, якого засудили до двох з половиною років колонії загального режиму за участь в акції проти корупції.

1 і 2 червня в 71 місті світу проходять акції на підтримку Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-