До 30% виборних посад в Україні обіймають жінки

До 30% виборних посад в Україні обіймають жінки

Укрінформ
В Україні наразі від двадцяти до тридцяти відсотків виборних посад обіймають жінки.

Про це розповіла надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович на конференції депутаток і представниць органів місцевого самоврядування "Жінки в політиці: сила в єдності", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні жінки становлять від 20% до 30% усіх виборних посад в Україні. Я не впевнена, що ми, американські жінки, можемо похвалитися тим самим у США", - зазначила дипломат.

Вона, зокрема, зауважила, що до складу Верховної Ради нинішнього скликання входить рекордна в історії України кількість жінок.

Посол відзначила і широке представництво жінок у місцевих радах, нагадавши, що на місцевих виборах 2015 року 75% списків політичних партій відповідали 30-відсотковій гендерній квоті.

Читайте також: Йованович: з 2014 року США надали Україні майже $1 мільярд на безпекову допомогу

Водночас Йованович підкреслила, що, як і в будь-якому іншому суспільстві, жінки в Україні становлять близько 50% населення, але їх представництво у парламенті - лише 12%, а у місцевих радах - близько 20%. 

З огляду на парламентські вибори, що відбудуться 2019 року, дипломат закликала  проводити активну "адвокаційну кампанію" за ухвалення поправок до виборчого законодавства щодо необхідності дотримання 30-відсоткової гендерної квоти у партійних виборчих списках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-