Вишинський не може вийти з українського громадянства - Міграційна служба

Вишинський не може вийти з українського громадянства - Міграційна служба

Укрінформ
Керівник видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, якого підозрюють у державній зраді, не може вийти з українського громадянства.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько.

"Законодавство України передбачає процедуру виходу з українського громадянства. Однієї будь-якої заяви будь-якої особи недостатньо для того, щоб вона мала якісь правові наслідки", - зазначив Гунько.

За його словами, процедуру виходу з українського громадянства передбачено виключно для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави, тому звернення, відповідно, має бути до закордонної дипломатичної установи.

Читайте також: Вишинський заявив, що відмовляється від українського громадянства

"Не знаю, чи він проживає постійно на території іноземної держави. Очевидно, що він до закордонної дипломатичної установи, до посольства України в іноземній державі наразі навряд чи зможе звернутися, враховуючи всю цю інформацію", - сказав Гунько.

Окрім того, він нагадав, що ст. 18 закону про громадянство України прямо вказує на те, що вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру або є рішення суду, яке підлягає виконанню.

"І насамкінець, третій момент, - стаття 2 закону України про громадянство вказує на те, що якщо громадянин України є також громадянином іноземної держави, то у правовідносинах з Україною його визнають виключно як громадянина України. Тобто наявність будь-яких інших громадянств не дає особі будь-яких преференцій чи будь-яких особливих умов щодо відповідальності перед законом", - зазначив представник ДМС.

Нагадаємо, що керівник видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, якого підозрюють у державній зраді, під час засідання Апеляційного суду в Харкові заявив, що виходить з українського громадянства.

Крім того, у залі суду він попросив Путіна про правовий захист.

Читайте також: Апеляційний суд залишив Вишинського під вартою

Нагадаємо, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РИА Новости Украина" у Києві.

Кирила Вишинського було затримано 15 травня. Того самого дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. Вже 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.

Фото: РИА Новости Украина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-