УЗ проситиме Раду повернути залізничникам право на дострокову пенсію

УЗ проситиме Раду повернути залізничникам право на дострокову пенсію

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" спільно з галузевою профспілкою ініціюватиме звернення до Верховної Ради щодо відновлення залізничникам права дострокового виходу на пенсію.

Таке рішення було ухвалено під час перемовин представників Укрзалізниці та профспілкових організацій у Міністерстві інфраструктури України, повідомляє прес-служба компанії.

"Керівництво Укрзалізниці спільно з Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України ініціюватиме офіційне звернення до Верховної Ради України щодо відновлення для працівників залізничної галузі права дострокового виходу на пенсію. Готовність підтримати ініціативу залізничників і внести відповідний законопроект висловив народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань транспорту Володимир Гусак", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, парламенту пропонуватиметься розглянути і ухвалити законопроект, який би відновив залізничників у списку професій, що дають право отримати пенсію за віком на пільгових умовах. Мова йде про включення працівників залізничного транспорту до списку № 2 - професій і посад на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість у яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах. Залізничники втратили це право внаслідок змін у законодавстві.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця також розробляє механізм, який передбачає надання таким працівникам матеріальної допомоги шляхом її нарахування на особистий рахунок у недержавному пенсійному фонді, в якості додаткового пенсійного внеску.

Читайте також: Укрзалізниця потребує близько $2 мільярдів у розвиток галузі - Кравцов

Таку соціальну підтримку отримуватимуть працівники, які при виході на пенсію за віком відпрацювали на залізничному транспорті 12 років (чоловіки) та 10 років (жінки) за професією чи на посадах, що надавали право дострокового виходу на пенсію за вислугою років, та втратили це право внаслідок змін у законодавстві. Наразі триває узгодження розміру відсотка для нарахування зазначеної допомоги, він нараховуватиметься від прожиткового мінімуму для працездатних осіб і має скласти щонайменше 7 %. За попередніми підрахунками, таку матеріальну допомогу в галузі отримуватимуть близько 40 тисяч працівників, і вже на 2019 рік на ці потреби необхідно передбачити у проекті консолідованого фінансового плану товариства близько 60 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-